Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Щрихи от вчерашния ден (за Борисов, Гешев и Пеевски)

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЩрихи от вчерашния ден (за Борисов, Гешев и Пеевски)
Коментари Харесай

Полина Паунова: ГЕРБ и ДПС устройва и Борисов и Гешев, а Пеевски е просто депутат

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Щрихи от вчерашния ден (за Борисов, Гешев и Пеевски) - по този начин е озаглавила последния си пост във Facebook журналистката Полина Паунова:

" Министър-председателят Бойко Борисов разгласи фотосите за монтаж, само че тази, на която “сладко си спинка ” била същинска. След като е същинска по този начин и не стана ясно по какъв начин има револвер до главата му. Важно събитие е, че револверът (от същинската снимка) участва и на тези с пачките.

Премиерът откакто дни наред обясняваше, че “няма кирилица ”, само че пък има “10-годишно телефонче ” в последна сметка призна, че кореспонденцията му с Васил Божков е същинска. Искал му футболисти, писал му “помагай ”. Искането на “помощ ” Борисов прави откакто с процедурни хватки Народно събрание “отстранява ” от дневния си ред плана на закон за ограничение на реклмата на хазарт. По тематиката с хазарта Борисов препрати към стенограмите на Народното събрание. А те (стенограмите) удостоверяват по какъв начин ГЕРБ приема текст, който дава опция Божков да бъде омекотен към 2014 година и му отварят малка врата за таксите. Така че отново си звучеше като самопризнание.

Иначе Борисов счита, че членовете на регулаторни органи са подвластни единствено до момента в който болшинството ги избере. После стопират да бъдат подвластни, вика той. Но пък сподели “ние спряхме Гинка Върбакова за ЧЕЗ ”. Май като да се самоопроверга.

Министър-председателят разгласи записа за “манипулация ”, само че удостовери, че е казвал “онова за Манолев ”, че ще му бъде повдигнато обвиняване. Тръгна да изяснява, че знаел за това от “журналистически следствия ”, само че при репликата, че няма по какъв начин за бъдещи дейности на прокуратурата да знае от следствия се.... разсея.

На този декор до момента в който министър председателят си признаваше, си призна и основният прокурор Иван Гешев. В прав текст пред публицисти той обвърза политическото оцеляване на сегашната власт с бъдещето на ръководената от него институция. От думите му се разбра, че той персонално гледа на записа с гласа на Бойко Борисов и фотосите на премиерската спалня като на офанзива против своята институция. Ето какво споделя основният прокурор: „ Това, което виждам аз в последните дни, е генериране на непрекъснати кавги. За мен е ясно, че това е целенасочена съзнателна тактика. Стратегията е ясна – дестабилизиране на страната, избори и политическа настройка, която устройва обвинения (Васил) Божков, подсъдимия Цветан Василев, подсъдимия Огнян Донев, подсъдимия Прокопиев и един куп други подсъдими, която (конфигуация) да им прави работа за съответни законодателни промени и за заличаване на българската прокуратура. Това е крайната цел, която минава през нов политически план, нова политическа настройка “.

Или другояче казано „ остарелият прокет “ обслужва оставането на прокуратурата в този й тип.

И, несъмнено, на този декор Борисов разгласи всички, с изключение на Движение за права и свободи за свои политически съперници. Президентът (дето пращал дрон), Цветанов, Мая Манолова, Васил Божков, Слави Трифонов, Демократична България, Българска социалистическа партия. Всички без Движение за права и свободи.

ГЕРБ и Движение за права и свободи (които работят откъм гърба – това пък е симовлично на толкоз доста нива). Най-вероятно това е стабилната политическа настройка, която устройва и Борисов и Гешев.

А Делян Пеевски е просто народен представител. Впрочем, това е най-устойчивата политическа теза на министър-председателя. Казва това изречение непроменено от 2013 година (непосредствено след избора на Пеевски за началник на ДАНС) постоянно, когато бъде запитан. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР